Потребител: анонимен

свят

За Гергьовден в "босненския Йерусалим" - Сараево

18.05.2023 14:19

Покрай сенките на османските мостове, през виденията за Мехмет паша Соколович, Богородица и Тесла, та чак до проектите на Емир Костурица и пирамидите "Алтън баир": младата държава Босна и Херцеговина (БиХ) иска да развива устойчив туризъм. [... ]

На туризъм в Маракеш през януари: в Градината на Ив Сен Лоран пред портите на Сахара

02.02.2023 18:08

След две седмици грип с мъчителна кашлица в мъглива София, краткотрайното пътуване до непознато Мароко след първоначално безпокойство премина в приятна изненада, още щом самолетът ни кацна на модерното летище в старата имперска столица - град Маракеш, граничещ с пустинята Сахара под Атласките планини. [... ]

Бергамо след пандемията: изложбите, пиците и тълпите от туристи са още по-големи

29.01.2023 09:56

Дългоотлаганата заради пандемията изложба с картини на Караваджо, както и нискотарифното летище привличат отново тълпи от туристи в италианския град Бергамо. [... ]

- a a a + |
 

Топ 10 дестинации за здравен туризъм

21.09.2010 17:32

Ние дискутираме какъв туризъм ще развиваме- другите го правят.

Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Да се завърнеш от пътуване в чужбина не просто отпочинал, но по-възстановен, здрав и красив – това е примамлива идея за все по-голям брой потребители.Така оздравителният туризъм обхваща  не само увеличаващата се група на хората над 50, но потенциално всички възрасти, интересуващи се от естетическа хирургия, дентални услуги, от рехабилитация, репродуктивна медицина и т.н.

Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Неотдавна Националният борд по туризъм на Германия обяви,че акцент в туристическата реклама за 2011 г. ще бъде оздравителния туризъм. Германия ще промотира възможностите си за възстановяване, излекуване, разкрасяване и релакс, съчетано с  културни забележителности  и фестивали в близост до минералните курорти, спа хотели и клиники.

Така страната реагира на новите тенденции в туризма, отразяващи демографските тенденции в ЕС и нараснало търсене на специализирани продукти.

На тази тема е и една от последната класация на Lonely Planet - 10-те топ дестинации за здравен туризъм.

 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Индия
Въпреки драстична бедност, болести и пренаселеност, които се смятат типични за Индия и вероятно плашат много хора, някои сектори в страната се развиват много добре и на много високо равнище. Очната хирургия в Индия например се слави с елитни лекари, апаратура по последна технология и много добри резултати. Lonely Planet  залага на  авторитета на Aravind's Eye Hospitals (www.aravind.org), но в страната може да се намерят множество  други добри клиники.
За последните десетилетия индийските офталмолози са помогнали 2.4 милиона индийци да виждат. А през последните години доста чужденци избират да се отърват от диоптрите или да спрат прогресивното ослепяване с помощта на индийски специалисти. Освен лечение на пациентите се предлага и добро настаняване, което струва 20 долара на ден за собствен апартамент.
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Банког,Тайланд
На какво да заложим в секс-столицата на света? На промяна на пола, естествено! Това е мястото, където може да реализирате мечтата си да бъдете тя или той, според случая. Ако не държите точно на такава промяна, но  имате друг  сериозен проблем, Тайланд е изпитано място  също за сърдечни операции и корекции на зрението. Като най-модерна в това отношение болница Lonely Planet препоръчва Bumrungrad International Hospital (www.bumrungrad.com)
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Бейджин, Китай
Така или иначе практикуването на акупунктурата в собствена и родина не е за пренебрегване.Особено с добавка на балсами, екстракти, масла и ароматни растения от китайската медицина. ОТ 1975 г. Бейджин е седалище на международния център по акупунктура където се обучават и практикуват и множество чуждестранни лекари. Около града има множество центрове за терапия, където може да се постигне търсеното облекчение и излекуване на хронични болежки. Lonely Planet е избрала за акупунктура Dongzhimen Hospital (www.dzmhospital.com/en).
В допълнение е добре да се знае, че Китайската народна република разрешава изследвания и приложение на лечение със стволови клетки, което е забранено в доста държави.  
 
  
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Колумбия
Богота е мястото, което много северноамериканци избират заради отличните хирурзи и добри цени. На много добро световно ниво и на цена четвърт от американската тук се поставят протези, правят се операции на очи и разбира се, естетичните хирурзи имат доста работа по корекции и разкрасяване.
Lonely Planet предупреждава единствено, че от декември до март в Богота е дъждовен сезон, а градът се намира на плато с височина 2.6000 м, така че няколко дни за аклиматизация ще се добре дошли.
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Нуук, Гренландия
Представете си, че сте на екскурзия в Гренландия и бялата мечка, която сте доближили прекалено, за да направите  снимки ви захапе за ръката. Лошо, но не чак толкова, защото сте близо до една от най-добрите болници за специални операции на травми, включително при замръзвания. Тук бързо ще се възстановите заради кристалния въздух и спокойствието на рядко заселения остров, разположен  между Канада и Исландия. Морската храна, която  тук е основна, също е отлична. Преди да си тръгнете, непременно наемете лодка, за да видите острова и магическия му пустинен хоризонт от друга гледна точка – откъм морето.
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Израел
Широко известно е, че Израел предлага едни от най-добрите медицински услуги в света. Високото ниво на лекари, апаратура, технологии отдавна са превърнали страната в предпочитана дестинация за лечебен туризъм. Въпреки че много рядко може да се договори по-ниско заплащане, медицинските услуги си струват заради изключително високото ниво. Тук се работи върху целия спектър заболявания – от безплодие до рак.
В добавка Мъртво море с уникалния си състав и соли е привлекателна точка за множество хора с кожни проблеми, ревматологични и ставни заболявания. Дори усилието за плуване в това необикновено море, намиращо се под морското равнищ,е може да даде само по себе си резултати. В допълнение - повечето хотели в района също предлагат спа и балнео процедури, базирани на даровете на Мъртво море.
 
  
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Tехеран, Иран
Чудили ли сте се как иранският президент Махмуд Ахмадинежад си запазва  толкова свеж вид на тази възраст? Не че нещо намекваме, но пластичната хирургия в Техеран е наистина голям бизнес в днешно време. И специално в областта на операции на носа. Логично, след като на иранските жени носът е едно от малкото неща, което може да се види, а мъжете от своя страна държат на класическия персийски нос, за да бъдат по-привлекателни. Лифтинг, импланти, корем, бедра - техеранските пластични хирурзи са  високо квалифицирани  и най-вече работят на доста добри цени. Ако ще тръгвате натам, първо проверете достатъчно рано как стои въпросът с визите. 
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Скопие, Македония
За десетилетието, през което множество ООН и НАТО служители бяха базирани в бивша Югославия, македонската столица се превърна в ценър на достъпно и висококачествено зъболечение. Македонските стоматолозите обикновено са добре обучени и повечето от тях говорят английски. Някои дори имат уеб камери, така че можете да получите допълнително преживяване като гледате в устата си и кариесите и тяхното запълване. В Скопие се предлага всичко- от прегледи и пломби, до имплантиране и коетична стоматология на цени, значително по-ниски отколкото в Западна Европа или Северна Америка. Скопие е удобно разположено по пътя през Югоизточна Европа  и освен това предлага смесица от история и нощен живот. Така венага може да покажете новата си Flash и усмивка в някое от многобройните кафенета на града.
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Куба
Ако при пристигане на  комунистическия  остров и  някакви униформени ви конфискуват паспорта и парите, то това не е просто заради режима. По скоро вече сте  в клиника за лечение на зависимости и рехабилитация.
Посещавани от обикновени хора и известни личности като звездата Диего Марадона, клиниките за лечение  на зависимости в  Куба са известни с професионално обслужване, ефективност и добра цена. Екипи от добре обучени психиатри, психолози и лекари заедно с прекрасната природа край Карибско море може да помогнат наистина за отърваване от тежки алкохолни и нарко зависимости, от които страдат доста хора. За тези, които решат да последват
стъпките на Марадона, може да се погрижи и тур  оператор- като Grupo Cubanacan.
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Малайзия
Mикс от процедури с удоволствие предлага Малайзия, друга водеща дестинация за медицински туристи. Цените за здравните услуги и оборудване са по-ниски, отколкото в другите англоговорящи държави, включително и  съседния Сингапур. Места като морския град Пенанг на северозападния бряг на страната, са популярни за корекции и увеличаване на бюста.Тези процедури  се предлагат в пакет с почивка от тур агенциите.Което е добре, защото лекарите предупреждават, че дълги пътувания след операцията може да доведат до тромбоза.
В динамичното развиващата се столица на Малайзия  Куала Лумпур е мястото, където /ПетронасТауърс с височина 451,9 метра/  може да се подложите на по- сложни процедури при необходимост (като мозъчна операция за лечение на епилепсия). 
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Разбира се, това не е единствената класация, нито единствените дестинации за медицински туризъм. Малайзия, Индия и Тайланд присъстват и в други класации, където може да се видят  и други имена -  Коста Рика, Чехия, Унгария, Бразилия. 
 
 
 
 
 
 
Топ 10 дестинации за здравен туризъм
Повече от 10% от международния туризъм на Коста Рика е свързан с медицинските услуги -   основно зъболекарски и козметични процедури, а крайбрежните курорти са с отворени обятия за всеки придружител на пациентите.
Унгария отдавна си е извоювала престижа на страна, предпочитана от германци и австрийци за медицински туризъм.
Чехия е една от най-устойчиво развиващите дестинации за пластиччни корекции, основно за англоговорящи туристи от великобритания и САЩ.
Жените в Бразилия имат съвършени тела“ – понякого с малко помощ от безупречните хирурзи около тях. А кой не иска да има такова тяло и да види Бразилия?  Тоест, няма защо да обясняваме с какво още Бразилия е привлекателни за чужденците, а  там хирурзите гледат на себе си много сериозно. А ние всъщност какво гледаме?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

свят - АРХИВ

За Гергьовден в "босненския Йерусалим" - Сараево [18.05.2023] На туризъм в Маракеш през януари: в Градината на Ив Сен Лоран пред портите на Сахара [02.02.2023] 2 Бергамо след пандемията: изложбите, пиците и тълпите от туристи са още по-големи [29.01.2023] До плажовете край Солун покрай река Брегалница и Дойранското езеро [08.12.2022] Корфу: смесица от гръцки и италиански стил след 400 години венецианско управление [15.05.2022] Непознатата близка "Балканска чужбина" [19.04.2022] През Великия пост до библейските места в Йордания [22.03.2022] През ковид блокадата на културен туризъм в Санкт Петербург за руската Коледа [10.01.2022] Насладете се на приключения в Украйна [20.08.2021] На Крит всичко е спокойно [08.08.2021] Истрия - история с вкус на трюфели [03.07.2021] Болград амбициозно развива вътрешен туризъм и крои планове за след пандемията [20.01.2021] Виена: добре дошли обратно [12.08.2020] Как да прекараш нискотарифен уикенд пред "Тайната вечеря" и в "Лозето на Леонардо" [20.02.2020] 6 Европейска Коледа преди "Божик" в старокалендарна Република Северна Македония (РСМ) [30.12.2019] 1 Билбао и Сан Себастиан - гостоприемство и изискан стил [13.09.2019] Катедралата в Лихен и полската хусария [06.05.2019] Преспански камбани бият за Великден на остров Св. Ахил [28.04.2019] Под земята [13.04.2019] Защо да посетим Полша? [19.01.2019]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (20)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Jet2holidays разширява програмата си за България

25.03.2024 14:17

Британският туроператор добавя пакети за почивка в созопол към прогамата си в България за лято 2024. [... ]

"Слънчев бряг" да стане селище, предлага браншова организация

20.03.2024 15:01

Курортният комплекс "Слънчев бряг" да стане селищно образувание, ако трябва и град, след като държавата [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

България и Турция отстъпват в класацията на Which? за най-евтини дестинации

18.04.2024 -

Три по-малко известни гръцки острова са най-евтините ваканционни дестинации за почивка това лято, според[... ]

Консорциум с доминиращо американско участие поема туроператора FTI Group

18.04.2024 -

Консорциум, ръководен от американската частна инвестиционна компания Certares, пое германската FTI Group,[... ]

1,8 млн. са туристите от началото на зимния сезон до 25 март

17.04.2024 -

За периода 1 декември 2023 г. - 25 март 2024 г. регистрациите на туристи у нас са над 1,8 млн., съобщиха от Министерството[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Над 190 000 туристи са посетили Банско през тази зима

17.04.2024 -

Данните сочат, че реализираните нощувки през зимния сезон са над 656 000. Сравнение с предходния зимен[... ] 1

За първи път пътеводител на фламандски език за Черноморското крайбрежие на България

08.03.2024 -

Издателство „Фрийстайл пъблишинг“ публикува пътеводителя "Българското Черноморие: от Дуранкулак[... ] 1

В Пловдив "Старинният град" и "Капана" са капани за автотуристи

06.02.2023 -

Звездите на хотелите там са повече от местата за паркиране, установява автотуристът, избрал да прекара[... ] 6